GMK5 Office

Locatie: Groenmarktkade 5 Amsterdam
Programma: Kantoor
Volume: 395 m2 BVO
Team: Space Encounters, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Huisman en van Muijen, Barten Groep
Looptijd: 2015 – 2016

De eigenaar van de Groenmarktkade 5 heeft NCD bij de aankoop benaderd om mee te denken over een oplossing voor het herontwikkelen van de voormalige autogarage tot creatief kantoor.

Aan de rand van de Jordaan, op het binnenterrein van een woonblok, is het nieuwe kantoor GMK5 Office gerealiseerd. Het lage gebouw steekt dwars door de begane grond van het bestaande blok heen en opent zich met een houten pui naar de straat. Een ruime entree nodigt uit naar het achterliggende kantoor op de binnenplaats. Hier positioneert de nieuwbouw zich als een solide blok, vrij in de ruimte. De façade van steenstrips versterkt deze uniformiteit.

Het nieuwe kantoor huisvest een bedrijf uit de elektronische muziekscene, waarvoor een flexibel ruimtegebruik van belang is. Twee verrijdbare wanden met geïntegreerde LED schermen maken het mogelijk om flexibel te vergaderen. De elementen zijn volledig bekleed met spiegels, waardoor ze onzichtbaar en tegelijkertijd beeldbepalend zijn voor het kantoor. Op deze manier krijgt de ruimte een eigentijds en uitgesproken karakter.

NCD heeft het budget van de eigenaar en de wensen van de toekomstige gebruiker op elkaar afgestemd. Samen met het projectteam is gewerkt naar een duurzaam, mooi en haalbaar project. NCD heeft het projectmanagement verzorgt vanaf het initiatief tot en met de oplevering. Het project is medio 2017 opgeleverd aan de opdrachtgever.