Dura Vermeer Inspiration Center

Locatie: Leidsche Rijn, Utrecht
Programma: Kantoor en showroom
Volume: 7.500 m2 BVO
Team: Dura Vermeer Vastgoed, Monk Architecten, Pieters Bouwtechniek, Ingenieursbureau Linssen, DGMR, D/Dock / Furnify
Looptijd: 2018 – 2020

Het Dura Vermeer Inspiration Center (DVIC) geeft een ‘kijkje in de keuken’ en inspireert bezoekers. Het innovatieve en duurzame DVIC is een blikvanger langs de A2 bij Utrecht. Deze nieuwe centrale ‘samenwerk’-plek in het land verbindt en draagt bij aan de vitaliteit van de werknemers.

Het DVIC is een ontwerp van MONK Architecten en is Breeam Excellent gecertificeerd. Het ontwerp bestaat uit een showroom, kantoor en co-working/hospitality voorzieningen. Het gebouw huisvest vier werkmaatschappijen.

De visie achter het DVIC is de transformatie van Dura Vermeer naar een netwerkorganisatie. Door het werken in multidisciplinaire teams te bevorderen, zet Dura Vermeer nog in op een hogere tevredenheid van alle stakeholders. Het ontwikkelen van je eigen kantoor of woning is echter het moeilijkste wat er is en dus vroeg Dura Vermeer Vastgoed NCD om dit namens hen te doen. De afgelopen twee jaar is NCD verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het project en het verbinden van de verschillende belangen van de vier werkmaatschappijen en directies.