Op de Blaak, waar van oorsprong statige bankgebouwen staan, zal een toegankelijk woongebouw komen. In de plint komen voorzieningen die zowel de stad Rotterdam als de bewoners van de toren zullen verrijken
Pepijn van de Weijer (NCD)

Blaak 333

Locatie: Blaak 333, Rotterdam
Program: Wonen, commerciƫle voorzieningen, parkeergarage, fietsenstalling
Volume: 26.500 m2 BVO
Team: Kraaijvanger Architects, Van Wilsum van Loon Architecten, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Van Rossum Infra,
Wolf Dikken adviseurs, Drees en Sommer, Laplab, STNDRD
Looptijd: Bouw gestart

Op Blaak 333, voorheen een kantoor van de Rabobank, wordt een appartementengebouw ontwikkeld. De naastgelegen Leuvenkolk zal gerenoveerd worden. Samen zal dit voor een levendige plek zorgen op de Blaak. Het complex zal aan een belegger verkocht gaan worden.

Op de locatie van het huidige gebouw aan de Blaak 333 zal een nieuw woongebouw verrijzen met ca. 300 woningen, een commerciƫle plint, parkeergarage en grote fietsenstalling. Kraaijvanger Architects werkt aan een ontwerp waarbij het programma in de plint een bijdrage levert aan zowel de binnenstad van Rotterdam als de bewoners van het gebouw.

NCD werkt in opdracht van Egeria Real Estate Development en in samenwerking met de overige teamgenoten aan een succesvol project aan de Blaak 333. De ambitie is om in 2023 te starten met de bouw en in 2026 het project op te leveren.